Meer informatie

ROUTEBESCHRIJVING

Het vertrekpunt is een kleine parkeerplaats aan de rand van het bos dat
zich op circa 1,5 kilometer vanaf het centrum van Emmen bevindt.
(Station Emmen)Vanuit het centrum bij Station Emmen rijdt u via de
Boslaan richting Emmerhout. Na een kruising met verkeerslichten gaat de Boslaan over op de Houtweg . Al snel is het opgeknapte monument van Emmerhout zichtbaar ( zie foto boven ). Even goed opletten want nog geen 20 meter na het monument kunt u linksaf tussen de berm de weg oversteken. U bevindt zich nu op de plek van bestemming.

 

PARKEREN

Rechts van u kunt u parkeren. Het betreft een plek waar het toegestaan is om te parkeren, er is echter geen “🅿️” aanduiding. Mocht u onverhoopt de oversteekplek voorbijrijden dan kunt u doorrijden tot de eerste kruising (Laan van de Iemenhees) en  linksaf slaan naar de Houtweg. U rijdt dan aan de andere weghelft door tot circa 20 meter voor het monument. Aan de rechterkant ziet u een plek waar u de auto kunt parkeren. (zie foto hieronder)

OPENBAAR VERVOER

Bereikbaarheid met Openbaar vervoer vanaf Station Emmen.

2 minuten met Qbuzz Bus 92 richting Zwartemeer via Emmer-compascuum. 

Vertrek: 10.33 uur.

 

Om 10.35 uur uitstappen op bushalte Laan van de Eekharst. Dan loop je naar het fietspad tussen de Houtweg en de bosrand en loop je over het fietspad een stukje terug. Aan je linkerhand zie je een groot flatgebouw. Deze voorbij lopen totdat je aan je rechterhand een plas (het Zandmeertje) ziet. 

 

Daar het bospaadje op en evenwijdig aan de Houtweg door blijven lopen, de plas aan je rechterhand direct voorbij lopen en het eerste bospaadje linksaf slaan.Je loopt nu de parkeerplaats aan de Houtweg, het vertrekpunt op.

 

Het is ca. 5 minuten lopen vanaf de bushalte.

BIJZONDERHEDEN
  • Tijdens de wandelingen gaan we af van de verharde bospaden. Deze bospaadjes kunnen glad, nat, modderig en glibberig zijn en hier en daar lopen we over wat heuvels.. Trek daarom goede wandel- of trekkingschoenen aan.
  • In periodes van veel regenval, is het een aanrader om waterdichte schoenen of regenlaarzen met stevig profiel te dragen.
  • Er kunnen helaas geen  honden mee.
  • Tijdens de Stilte Boswandeling staat het geluid van je mobiel uit.
  • Er wordt altijd rekening gehouden met het tempo van de groep maar het wandeltempo ligt in elk geval laag. Een wandeling duurt circa 2 uur.
  • De boswandelingen zijn geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar, zonder fysieke beperking.
  • Wanneer u als groep  (maximaal 15 personen) wilt deelnemen op een “gesloten dag”, stuur dan tijdig een email. Ik hoor het graag !
  • TIP! Indien gewenst, neem zelf een versnapering en/of verfrissing mee, maar hou het bos en de natuur schoon.
  • Het is ook mogelijk een flesje bronwater bij de geboekte wandeling te reserveren.